You are currently viewing KREIRAJTE SOPSTVENU BUDUĆNOST ZA SAMO GODINU DANA

KREIRAJTE SOPSTVENU BUDUĆNOST ZA SAMO GODINU DANA

Tradicija Akademije za estetiku i kozmetiku duga preko 20 godina iznedrila je veliki broj stručnih kozmetičara koji rade u skladu sa filozofijom i protokolima renomiranih vodećih svetskih brendova Matis i Sothys.
 
Akademija je koncipirana tako da studenti dobijaju sva potrebna znanja iz medicinskih stručnih predmeta: Dermatologija – upoznajemo se sa kožom, najvećim organom ljudskog tela, tipovima kože, promenama i problemima koji se na njoj mogu pojaviti. Dobar kozmetičar mora znati da prepozna i adekvatno reši svaki problem na koži (akne, kuperoza, suva, kapilarna koža) i klijentu nakon tretmana da savet i preporuči odgovarajuću kućnu negu.
 
Kozmetologija – aktivne supstance i sastav kozmetičkih preparata i njihovo delovanje. Dobar kozmetičar već čitajući sastav odredjenog preparata (maske, pilinga, kreme, seruma) može da proceni kvalitet preparata i koliko je taj preparat adekvatan za odredjeni tip kože.
 
Estetska nega – stručna disciplina koja je spoj teorijskih znanja i praktične primene, a čiji je cilj održavanje i poboljsanje estetskog izgleda kože i tela u celini.
 
Higijena i dijetetika – kako sprovoditi osnovne procedure održavanja higijene na radnom mestu, zaštita na radu i znanje o vitaminima, mineralima i nutritivnim sastojcima koji se unose ishranom, a utiču na izgled i kvalitet kože.

Akademija za Estetiku i Kozmetiku

Posle završenog teoretskog dela studenti nastavljaju sa praktičnim delom gde u manjim grupama uče i vežbaju protokole kozmetičkih tretmana, a pri tom radeći sa dve vrhunske profesionalne kozmetičke kuće Matis i Sothys, učeći posebne, patentirane masaže lica, komedoekspresiju, tretmane hidratacije, anti -age podmladjivanja, kao i razne aparaturne tretmane (radiotalasi, mikrodermoabrazija, ultrazvučna spatula, ultrazvuk, mezoporacija). Svaki student ima mogućnost da isproba ceo asortiman proizvoda (različite vrste pilinga, maski, seruma, krema) po kojima su ove vodeće kuće svetski priznate i jedinstvene.   Pored nege lica kozmetičar mora usvojiti znanja iz oblasti manikira i pedikira (nega ruku i stopala) kao i metode depilacije toplim i hladnim voskom po svetski priznatim standardima. Praktični deo obuhvata i upoznavanje sa tretmanima tela, relax i anticelulit masažom što omogućava rad u Wellness i Spa centrima. Inače, naše devojke su veoma tražene i rade u Spa centrima najboljih hotela širom Srbije i Crne Gore.   Da bi cela priča nege i ulepsavanja bila zaokružena završavamo sa osnovama make up-a kako bi svaki kozmetičar svom klijentu mogao da pruži celokupan tretman ulepšavanja (od glave do pete). Akademija kontinuinirano prati sve inovacije na polju profesionalne nege tako da studenti dobijaju informacije odmah po njihovom lansiranju.   Predavaci Akademije su eksperti u svojim oblastima sa ogromnim iskustvom i nesebičnom željom da svoja znanja prenesu studentima na najbolji način objedinjujući teoretski i praktični deo u cilju sto boljeg savladavanja materije i kompletiranja znanja.

Leave a Reply