KREIRAJ SVOJU BUDUĆNOST. SAD JE TRENUTAK! - Akademija za Estetiku i Kozmetiku
KREIRAJ SVOJU BUDUĆNOST. SAD JE TRENUTAK!

KREIRAJ SVOJU BUDUĆNOST. SAD JE TRENUTAK!

Mislim da je došao trenutak da treba da prestanemo da pričamo o Korona virusu:-)

Zašto?
Zato što ima mnogo lepših tema za razmišljanje.

Ceo svet se bavi metrikom – koliko zaraženih, koliko sa blažim simptomima, težim…kad će sve ovo proći i kada ćemo se vratiti u normalne tokove…? Po novoj klasifikaciji “normalnosti”, da li će se naše ponašanje u socijalnoj komunikaciji, naše kretanje, naš odlazak kod frizera, kozmetičara, kafić, fakultet… – promeniti u odnosu na ono od pre tri meseca?

Šta znamo?

Znamo, da nismo sami! Znamo da je ceo svet pred istim izazovom. I Angela Merkel i Bil Gejts, Lady Gaga, Džastin Biber…:-)

Jel vam sad malo lakše?

I znamo da će sve ovo proći i da ćemo morati da nastavimo sa životom tamo gde smo stali. Za ovo vreme, hajmo da vidimo šta je pametno i korisno raditi kako bismo sačuvali pozitivnu energiju, vedar duh i bezbrižne misli…

Ako si devojka/žena, važno je da ne prestaneš to da budeš:-) iako se ne krećeš kao inače i ne viđaš sa ljudima koliko bi želela.

Ipak smo malo pričali o Koroni:-)

Mislim da je mnogo važno da nas ovakvi “biblijski potresi” trgnu, osveste i vrate ili okrenu vrednostima koje su važne u životu. Zato je bitno pomenuti situaciju koja je zatekla celu planetu na 2 meseca! Kao šejker nas je protresla i osvestila.

I zato…

Ako si školarac/student, maksimalno se posveti učenju i radu i razmišljaj o tome -“Šta bi volela da budeš kad porasteš”?:-)

Vreme koje je ispred nas je SAMO NAŠE i treba ga skockati, spojiti puzzle u sliku sebe koju želimo da vidimo.

Mislim da nas je situacija u kojoj smo se našli dovela u poziciju da smo fokusirani na sebe više nego inače. Da volimo i mislimo na sebe, mnogo češće. Da radimo na sebi intenzivno. kako na našim mislima, tako i na održavanju fizičke kondicije.

Za ovo vreme sam, kao nikada pre, boost-ovala svoj organizam. Preko ceđenih sokova i smoothie-a, do vrhunskih kardio vežbi i BRISK WALK-a!

Brzim hodom postižemo dobar osećaj i nalet energije. Brz i siguran hod je odraz samouverenosti i dobro osmišljenih odluka. Brzim korakom uvek stižemo na vreme kada se od nas to očekuje!

I sad dolazimo do dela:” Kako mi je jedna ključna odluka u životu promenila životni tok?

Nabolje!

Mene je brz hod (čitaj siguran, promišljen, podržan od strane meni bitnih ljudi) prošle godine, odveo na Akademiju za estetiku i kozmetiku. Bilo mi je značajno da upišem kozmetičku školu koja ima tradiciju, ime, iskustvo. Koja je proverena i gde je vrlo vidljivo i opipljivo sve što se nudi. Još nešto, ja ne pravim kompromis kad je škola u pitanju. Ako nešto postoji dugo i ima ustaljenu dinamiku svog poslovanja, znači da vredi. Da ima smisla. Ne pecajte se na reklame koje su šarene i sa nerealnim obećanjima! Verujte nečijem iskustvu i svom instinktu. Ja sam se, bar, toga držala.

Posle završene srednje medicinske škole sam lutala i nisam znala gde sebe vidim srećnu.

Jel se prepoznajete?

A opet, znala sam da sam estetski tip. Volim da se negujem, mackam , doterujem – drugarice neretko šminkam pred njima bitne događaje:-). Uvek sam volela da negujem lice čajevima i da njima tretiram kosu kako bih joj popravila nijansu. I uvek sam srećna, kada znam, da je krema koju koristim za lice, losion ili mleko za čišćenje kože dominantno  na biljnoj bazi. Kada je proizvod, što prirodniji.

Akademija za estetiku i kozmetiku je posebno iskustvo. Devojke koje upoznate će vam postati drugarice. Profesori koji vas podučavaju će vam postati prijatelji jer će vas uveriti, koliko je važno da imate teoretsko znanje, a mentori u praktičnoj nastavi, su vam desna ruka. Kada “zapne” uvek priskaču u pomoć! Sledeći aspekt, veoma važan, je što u radu koristite vrhunsku profesionalnu kozmetiku – Sothys, Matis i Lakshmi. Ne možete da zamislite kakvi se efekti postižu posle tretmana lica i dekoltea?! Od luksuznih pakovanja, preko mirisa i teksture proizvoda, do neverovatne učinkovitosti – nijedna žena ne može da ostane ravnodušna! I prirodno, svaki profesionalni kozmetičar želi da radi baš sa takvom kozmetikom.

Meni je baš bilo značajno što kozmetička škola traje nepunih godinu dana. To je idealno vreme za koje možete da steknete i teorijsko i praktično znanje…I da nađete posao! Zaposleni na Akademiji su raspoloženi da pomognu oko sastavljanja CV-a, zaposlenja, davanja saveta i kontakata.

Poslušajte ih, zlata vrede.

Mnogi kozmetički saloni su danas u potrazi za odgovornim i profesionalnim kozmetičarima. Mnogi medicinsko/estetski centri traže stručno osoblje za tretmane lica, tela…mnogi SPA centri, kruzeri žele profesionalne kozmetičare (po preporuci) za rad u njihovim salonima. Budite baš vi prepoznate kao profesionalni kozmetičari koga svako želi u svom salonu!

Dakle, potreba za profesionalnim kozmetičarima postoji, samo treba steći diplomu i zbog sebe, ali samo zbog sebe i svoje budućnosti, biti maksimalno posvećen u sticanju novih saznanja. Znanje i veštine prave razliku.

Napravi promenu u svom životu i uživaj u poslu koji te ispunjava!

Aleksandra

Leave a Reply